Dakbedekking voor zonnepanelen

Home Center Wolvega

Woonboulevard Home Center Wolvega heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Hierdoor zijn de eigenaren van Home Center tot de overeenstemming gekomen dat de woonboulevard voorzien moest worden van 15.000 zonnepanelen. De opbrengst van dit project: 3,9 megawatt. Deze opgewekte stroom wordt door Home Center zelf en 1200 huishoudens gebruikt. Tevens kunnen er 44 E-bikes en 72 elektrische auto’s op de parkeerterreinen worden voorzien van gratis groene stroom. Het complex van Home Center Wolvega is ingericht om energieneutraal te functioneren. Dit is een bewuste keuze van de directie. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Het project

In 2015 heeft GroenLeven de subsidie gekregen voor het Home Center Wolvega. GroenLeven is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van grootschalige zonneparken. Na het controleren van de daken samen met dakaannemer Thedadak, bleken meerdere daken niet geschikt voor de installatie van zonnepanelen. Hierdoor is er gekozen voor een dak met een levensduur langer dan vijftig jaar. Dit is een verantwoorde investering, ook voor latere generaties.

Bedekken met een EPDM-product

Wanneer men naar het dakbedekking kijkt, is er nergens een plooi te zien. Dat is het kenmerk van het EPDM-product wat gebruikt is voor de bedekking. De levensduur van het product, langer dan vijftig jaar, is een belangrijk kenmerk. De bedekking van het dak van Home Center Wolvega is gedaan door Theo van Alst van Theda-Dak uit Huissen. Om de oppervlaktetemperatuur van het dak te beperken, wordt er geadviseerd om te kiezen voor een dakbedekking met een lichtere kleur. Doordat het gehele dakoppervlak bedekt is met zonnepanelen komt de dakbedekking in de schaduw te liggen. Hierdoor is er een temperatuureffect van warme dakbedekking ondergeschikt.

Uw dakbedding van Theda-Dak

Heeft u vragen over uw dakbedekking, een dakrenovatie of andere dakwerken. Neem dan contact met ons op via 026-325 58 93 of stuur een e-mail naar: .

  Direct contact

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Onderwerp

  Uw bericht

  © Copyright 2024. Theda Dak B.V Sitemap